<< всички новини

Откриване на учебната година в ПГСА!

На 16 септември бе открита учебната година в ПГСА - град Пазарджик. В началото на празничната програма бе внесено знамето на училището и издигнат националния флаг.

Приветствие към ученици и родители отправи директорът на училището - инж. Петя Иванова. Тя пожела спорна и спокойна учебна година на всички. Връчи удостоверенията за проведена практика на реално работно място в периода 15.07.-30.08.2024 г. по проект „Модернизиране на професионалното образование и обучение“ на учениците от XI а клас. Благодари им за отговорното отношение и добрите резултати, показани по време на практиката в Община Пазарджик, отдел „Архитектура и инвестиционно проектиране“ и строителна фирма „ВАЛДАНИ“ ЕООД. Поздрави осмокласниците за техния избор на професия. Специално внимание обърна и на дванадесетокласниците за подготовката на предстоящите им ДЗИ по български език и литература и държавния изпит за придобиване на професионална квалификация.

Поздрав от името на кмета на Община Пазарджик – Петър Куленски поднесе арх. Даня Цивнева, началник отдел „Архитектура и инвестиционно проектиране“, която също благодари на ученика Иван Георгиев за съзнателното отношение по време на лятната практика и сподели очакването си, след като завърши ПГСА той да започне работа като техник в Общината.

На тържеството по традиция председателят на ученическото самоуправление в гимназията Иван Георгиев връчи символа на училището „Ключ към знанието“ на ученика от VIII a клас Демир Юсеинов, който е приет с най-висок бал в класа.

Награди с грамота и благодарност бяха връчени на момичетата и момчетата, които положиха много труд за боядисването на физкултурния салон по време на производствената си практика.

След първия за тази учебна година звънец ученици и родители бяха посрещнати в сградата по традиция с пита, сол и мед.