<< всички новини

Награда за наша ученичка

Благовеста Ненкова от 10. а клас грабна третото място в интересно състезание, организирано от Военното окръжие – II степен - Пазарджик, Областната организация на СОСЗР и Центъра за специализация и професионална подготовка – Пазарджик. Проявата е под патронажа на г-н Стефан Мирев – областен управител на Пазарджик. Състезанието се проведе на 10 май в чест на 6 май – Ден на храбростта и празник на българската армия.

Обявяването на победителите и връчването на наградите се състоя днес пред паметника на 27 пехотен чепински полк в Пазарджик.

От 10. а клас в състезанието се включиха Благовеста Ненкова и Катерина Цветкова, а от 10. б – Светослав Ташев и Стефан Титов. Ръководител на гимназистите бе инж. Светла Манолова – учител в ПГСА. В състезанието учениците премериха сили в различни дисциплини – хвърляне на учебна граната в цел, стрелба с въздушна пушка, бягане (600 метра – за момчета, 300 метра – за момичета).

Благовеста Ненкова получи медал и грамоти, инж. Манолова – грамота. До инж. Петя Иванова – директор на ПГСА, бе изпратено благодарствено писмо от организаторите.