<< всички новини

Националните дни за учене през целия живот 2017

От 4 до 6 октомври 2017 г. в гр. Русе се проведоха Националните дни за учене през целия живот 2017.След срещата на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни” с информационен семинар за журналисти, в голяма театрална зала на Доходното здание Таня Михайлова- заместник-министърът на образованието и науката откри Националните дни за учене през целия живот. На откриването присъстваха областни управители, заместник-областни управители, представители на Агенцията по заетостта, на КНСБ, на работодателски организации, началници на регионални управления на образованието и директори на професионални гимназии. По време на церемонията бяха връчени годишните награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни.
В рамките на събитието беше популяризирана електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE).

В изложението на институциите като училище с традиции за професионално образование и обучение на възрастни във вечерна, задочна форма на обучение и валидиране на професионални знания, умения и компетентности ПГСА-гр. Пазарджик имаше подреден щанд  пред Общината на Площад „Свобода“, Русе, където Благовеста Ненкова и Катерина Цветкова от 9а клас демонстрираха изпълнение на „Спирит ефект” върху пана от гипсокартон.

Проведе се Национален форум на тема: Ученето на възрастни – проблеми и предизвикателства. Под надслов „Един учебен ден” учители/обучители и обучаеми, участници в Изложението се  разходиха с корабче по Дунав и чуха лекция за Русе и региона.

Инициативите бяха организирани в рамките на проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“, изпълняван от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програмата „Еразъм+“.