<< всички новини

Денят на търпението в ПГСА

В ПГСА се състояха разнообразни дейности, провокирани от Деня на търпението, който се отбелязва на 25 март, когато е и Благовещение. Подготовката започна на 22 март, като старт бе даден с фолклорно надиграване в голямото междучасие. Членовете на Ученическото самоуправление отново бяха активни. Във всяка класна стая на дъската имаше цветен надпис: „25 март – Ден на търпението”. Обявен бе конкурс за есе на тема: „Търпението като добродетел”.

Членовете на УС запознаха всички класове с любопитни подробности за този ден. Гимназистите отправиха своя призив за толерантност в общуването. Необходимо е да сме търпеливи към околните, да се разбираме с тях, да сме съпричастни. Умение е да се вслушваш в другите, да уважаваш мнението им, да цениш чуждия успех. Човешко е да подкрепиш – с думи или дела. Казват, че с търпение горчивото става сладко, че търпението е мехлем за всяка рана…

Представителите на Ученическото самоуправление изработиха табло и знак за Деня на търпението. Получиха го всички от гимназията – ученици, учители, непедагогически персонал. Гимназистите бяха подкрепени от инж. Недялка Енева – координатор по организиране и координиране на процеса на осигуряване на общата и допълнителната подкрепа за личностно развитие в ПГСА – гр. Пазарджик.