<< всички новини

"НОВАТА УЧЕБНА 2017-2018 ГОДИНА"

В ПГСА се състоя тържество, посветено на новата учебна 2017-2018 година. Официален гост беше г-жа Анелия Кулинова от ОП на КСБ - Пазарджик. Гимназията получи поздравителни адреси по случай 15.09.2017 година.
Инж. Петя Иванова - директор на училището, сърдечно поздрави учениците, учителите и гостите. Тя се обърна специално към осмокласниците и деветокласниците, като подчерта, че са избрали своя нов дом, който носи името ПГСА. Пожела им вдъхновение и кураж, за да изпълнят мечтите си. Инж. Иванова допълни, че в  ПГСА ще имат подкрепа и отлични условия за учене и растеж. Тя подчерта, че в гимназията ще могат да участват в разнообразни състезания и конкурси – „Най-добър млад строител“, „Да измерим Земята“, „Сблъсък за една минута“, „Аз мога повече“. Директорът пожела успех на всички, свързани с училището, както и достойно представяне на ДЗИ и ДИПК на дванадесетокласниците.
Инж. Петя Иванова обяви поредния международен проект по ERAZYM+, спечелен от гимназията. Подписан е договор с НА по проект 2017-1-BG01-КА102-035639 „Виртуален информационен модел на нискоенергийна сграда”. Гимназисти, подбрани по определени критерии, ще посетят Германия за две седмици. Приоритет в дейността на ръководството е разработването на проекти по национални и международни програми със социално и икономическо значение, водещи до повишаване на качеството на обучението в ПГСА - гр. Пазарджик. Екологичната култура е също от значение за работещите и обучаващите се в училището. Подписан е договор с МОСВ за участие в кампанията „Чиста околна среда–2017 г.”. Темата на проекта е: „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА - И АЗ УЧАСТВАМ”. Продължават дейностите по „Нов шанс за успех“ и „Твоят час“.
Директорът пожела повече вдъхновение и творчество, повече усмихнати и щастливи ученици, повече спокойни и успешни учители, повече радостни и доволни родители!
Тържеството завърши с музика и емоционални срещи между учители, ученици и родители.