<< всички новини

Денят на търпението в ПГСА – гр. Пазарджик

На 24 март в ПГСА се състояха разнообразни дейности, провокирани от Деня на търпението, който се отбелязва на 25 март. Членовете на Ученическото самоуправление отново бяха активни. Запознаха всички класове с любопитни подробности за този ден. Гимназистите отправиха своя призив за толеранстност в общуването. Необходимо е да сме търпеливи към околните, да се разбираме с тях, да сме съпричастни. Умение е да се вслушваш в другите, да уважаваш мнението им, да цениш чуждия успех. Човешко е да подкрепиш – с думи или дела.
Иницииран бе конкурс за есе. С творбата, която събра най-много гласове, бяха запознати всички от гимназията, които присъстваха на училищното тържество в голямото междучасие. Представи я авторката - Благовеста Ненкова от 8. А клас.
Представителите на Ученическото самоуправление изработиха знак за Деня на търпението. Учениците вложиха старание и любов и при създаването на тематично табло. На цветна хартия гимназистите написаха сентенции, посветени на търпението. Всички присъстващи получиха знак и смислено послание.
Учениците направиха проучване и връчиха грамоти на най-търпеливите учител и ученик от училището. Това са г-н Стоян Плачков – учител по български език и литература, и Мирослав Николов - ученик от 12. Г клас. Грамотите връчи Мартин Гергишанов – председател на УС.
Тържеството, подготвено от членовете на Ученическото самоуправление, завърши с надиграване в двора на училището, в което се включиха учители и ученици. Гимназистите бяха подкрепени от инж. Недялка Енева - координатор по организиране и координиране на процеса на осигуряване на общата и допълнителната подкрепа за личностно развитие в ПГСА – гр. Пазарджик.
Напомняме, че на 25 март се отбелязва и Благовещение. Ето повече за празника: „В днешния ден християните възпоменават радостното за всички събитие: Ангел Божий донесъл на Дева Мария вест за скорошното явяване на отдавна очаквания Спасител. Нека си припомним какво благовествува св. Лука, който по-подробно от другите евангелисти описва събитията, предшествували рождението на Иисуса Христа. "А на шестия месец бе изпратен от Бога Ангел Гавриил в галилейския град, на име Назарет, при една девица, сгодена за мъж, на име Иосиф, от дома Давидов; а името на девицата беше Мариам.
Ангелът влезе при нея и рече: радвай се, благодатна! Господ е с тебе; благословена си ти между жените." Лука 1:26-28