<< всички новини

Абитуриентите от ПГСА – Пазарджик, емоционално се разделиха с любимото училище

15 май е денят, посветен на зрелостниците от ПГСА – гр. Пазарджик. Училищният двор събра учителите и учениците на гимназията, гости, родители. Класовете на г-жа Любомира Петрова, инж. Петранка Енчева, инж. Светла Манолова и г-жа Лилия Манилова минаха под пъстрата арка, украсена с балони и цветя.
Инж. Петя Иванова – директор на ПГСА, приветства сърдечно абитуриентите. Благодари на най-упоритите, насърчи всички, пожела здраве, любов и успех на предстоящите изпити и в житейския път.
Инж. Евтим Янев от сдружение „Тракия“ – Пазарджик, връчи грамоти и парични награди на двама изявени зрелостници - Петя Бончова Андрапилова /12. Г клас/ и Мартин Георгиев Перничев /12. А клас/. Учениците са с отличен успех, активно се включваха през годините в разнообразни проекти. Имат награди. От сдружение „Тракия” поздравиха гимназистите за постигнатото в личен план, за издигането на авторитета на града ни.
Грамоти имаше за отличниците на училището, за постигналите литературни и други успехи.
Петя Андрапилова – ученичка от 12. Г клас, благодари на учителите от името на всички зрелостници. Посланието на Благовеста Ненкова от 8. А клас трогна абитуриентите.
Партньорството, коректните взаимоотношения, помощта винаги са били ценени от ръководството, колектива и учениците на ПГСА. Ежегодно в гимназията се връчва приз „Най - добра строителна фирма”. Тази година го получава „ПРОТЕР – ИНЖЕНЕРИНГ“ ООД – Велинград. Подкрепата, оказвана от родители, също е забелязана. Наградата „Най – добър родител” тази година бе присъдена на Зорница Минчева – майка на Мартин Перничев от 12. А клас, на Марина и Димитър Терзови – родители на Калоян Терзов от 12. Б клас, и на Лазар Йорданов – баща на Красимир Йорданов от 12. Д клас.
В навечерието на 24 май присъстващите преоткриха делото на Кирил и Методий – съпокровителите на Европа.
Всички зрелостници и класни ръководители получиха знака на училището.
ПГСА кани всички ученици от 7. и 8. клас на вълнуваща среща, посветена на професиите, изучавани в училището. Тя е насрочена за 10.30 часа на 06.06.2017 година. От училището са подготвени интересни състезания, както и много награди.