<< всички новини

14 февруари в ПГСА

14 февруари беше отбелязан в ПГСА – град Пазарджик, с няколко прояви. В междучасията звучаха любими песни за Деня на влюбените. В гимназията беше поставена красива кутия за валентинки. Всеки, който пожела да поздрави с мили думи съученик или учител, го стори. Гимназистите подготвиха 45 червени балона, 220 пакетчета със захарни изкушения, 230 хартиени сърца. В кутията бяха открити 205 валентинки с послания от учители и ученици. Инициативите са на Ученическото самоуправление в ПГСА и на инж. Недялка Енева - координатор по организиране и координиране на процеса на осигуряване на общата и допълнителната подкрепа за личностно развитие в ПГСА – гр. Пазарджик.
14 февруари е и ден, посветен на св. Трифон. Празнува се от лозарите, соколарите, градинарите и майсторите на вино. Празникът на св. Трифон Зарезан се отбелязва и в други страни. Денят е посветен на ритуалното зарязване на лозята.
На 14 февруари се отбелязва УСПЕНИЕТО НА СВЕТИ КИРИЛ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКИ. Учителите по български език и литература акцентираха в часовете си върху Кирило-Методиевото дело.