<< всички новини

Откриване на новата учебна 2018/2019 година

В ПГСА официално бе открита новата учебна 2018/2019 година. На тържеството присъстваха г-н Кръстьо Танков – главен архитект на Община Пазарджик, г-жа Ваня Апостолова – старши експерт в РУО – град Пазарджик, много родители и бивши възпитаници на училището.

Директорът на ПГСА – град Пазарджик – инж. Петя Иванова, приветства учениците, учителите и гостите. Тя поздрави имениците и пожела на присъстващите гимназисти да бъдат добри хора, знаещи, можещи, креативни, отлични специалисти. Заяви, че пратниращите фирми със задоволство подчертават достойнствата на възпитаниците на ПГСА. Инж. Иванова акцентира върху взаимното доверие – между учители, ученици, родители, строителни фирми, институции. Благодари на партньорите на гимназията. Насърчи осмокласниците и дванадесетокласниците, за които тази учебна година е много важна. Директорът пожела попътен вятър, спокойни и успешни училищни дни.

Г-жа Ваня Апостолова – старши експерт в РУО – Пазарджик, развълнувано сподели, че за нея е удоволствие да присъства на тържеството на ПГСА. Обърна се към учениците, които увери, че ще имат най-прекрасните години, в които ще получат знания и ще създадат предани приятелства за цял живот. Пожела на гимназистите да са знаещи, можещи, обичащи, мотивирани, да правят всичко с вяра и любов, да бъдат патриоти, да пътуват и опознават България, за да я обикват все повече. Г-жа Апостолова изрази задоволство от работата си с ПГСА. Връчи на инж. Иванова удостоверенията на обучаващите се по проекта „Нов шанс за успех“.

Арх. Кръстьо Танков изрази надежда за хубава учебна година и успехи в изучаваната професия. На учителите пожела кураж и сили в благородната им мисия. Насърчени бяха и дванадесетокласниците от елитното строително училище в областта – достойно да прилагат натрупаните знания и умения.

ПГСА получи поздравителни адреси от г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образование и наука в НС, от г-н Стефан Мирев – областен управител на област Пазарджик, от г-жа Валентина Кайтазова – началник на РУО – Пазарджик, от г-н Тодор Попов – кмет на Община Пазарджик, от флотилен адмирал, проф. Боян Медникаров – началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и други.

Честит първи учебен ден! На добър час!