<< всички новини

Отличиха учители от ПГСА в IX НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧИТЕЛИ ТВОРЦИ

Награждаването на отличените участници в IX НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА УЧИТЕЛИ ТВОРЦИ, организиран от ИК „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“, се състоя на 01.11.2017 г. в град Ловеч. Разказът „Върнат жест“ на Надежда Кибритова-Енева – учител по английски език, както и есето „Бай Ганьо между черното и бялото“, написано от Любомира Петрова – учител по български език и литература, са публикувани в сборника „В завоя на залеза“, събрал произведенията на наградените участници.

Инж. Петя Иванова – директор на училището, поздрави учениците и им пожела здраве, спокойствие и упоритост, за да се реализират след време като достойни специалисти. Тя изрази своята благодарност към членовете на Ученическото самоуправление, инициатори на част от проявите, и към инж. Недялка Енева, която е техен съмишленик. Инж. Иванова напомни, че предстои състезанието „Най-добър млад строител”. Призова към активност учениците от гимназията.

  Тази година конкурсът бе посветен на Алеко Константинов. Стиховете, разказите и есетата на учители от цялата страна бяха оценявани от поета Бойко Ламбовски, проф. Боян Биолчев и проф. Валери Стефанов. Още информация: http://anubis.bg, http://www.bulvest.com/.