<< всички новини

Дизайнерския проекти за мечтаният интериор

Учениците от ПГСА активно се включиха в мероприятията на „Седмица на творческите изяви”. На 26 и 27 ноември в 8 „А” и 9 ”А” клас - специалност „Строителство и архитектура” беше проведен тест за креативност.

Архитектурата принадлежи към творческите, съзидателни професии. Архитектите работят в постоянно променяща се среда и генерират на креативните идеи. Те трябва да притежават естетически вкус и култура, усет за красота, експресия и огромно въображение за да създават „креативна, иновативна архитектура.“

Според различни проучвания креативните хора използват по-голяма част от мозъка си, когато мислят. Това им позволява да използват по-голяма част от паметта си и да правят повече асоциации, докато се опитват да разберат нещо. Ето защо и много по-лесно раждат идеи. Всъщност една от способностите на креативните хора е да мислят „извън кутията“ т.е. да дават предложения и решения, които не са типични. А дали нашите бъдещи архитекти и строители са креативни можете да разберете от резултатите от теста за креативност в 8 „А” и 9 ”А” клас.