<< всички новини

Международeн ден на архитектурата

На 1 октомври в ПГСА беше отбелязан Международният Ден на Архитектурата. Тази година навсякъде по света той се проведе под наслов „Архитектура… за по-добър свят”. Призванието на архитектите е да облагородяват жизнената среда, която прави хората по-щастливи, здрави и добри…

В предварителна подготовка на празника са включиха ученици от 10 „А” и 12 ”В” клас. Те подготвиха изложба от табла в коридора на училището на теми „Забележителни сгради на Европа”, „ Архитектура на европейските столици” и др.

В конферентната зала на училището се проведе състезание на тема „Архитектурата на Древна Гърция” между отборите на 11а и 11в клас. Те решаваха кръстословица и отговаряха на въпроси. Победители са ученици от 11а клас: Албен Таратаев, Станимир Чолаков, Десислава Гергинска, Ивелина Спасова и Даниела Лукова.

По време на празненството получиха грамоти и награди учениците, които се включиха в обявените предварително конкурси:
1. Конкурс за най-добра рисунка или графично изображение на Древногръцки храм - комисията реши да не се присъжда първо място на представените работи.
Второто място в категория рисунка печелят: Ангел Калунчев и Денис Дуран от 8 а клас. а в категория „Графично изображение” спечели Николай Дошков от 11 В клас.
Третото място печелят Ангел Йовчев от 9 А клас за рисунка и Десислава Гергинска за графичното изображение. Поощрителни награди за участие получиха Василена Соколова от 8 а клас, Валентин Соколов от 9 а и Румен Тодоров от 9 а клас.
2. Конкурс на изработване на Табла със снимки на тема „Емблематичните сгради на европейските столици и градове”.
Първо място спечели Даниела Домусчиева от 12 а клас, която създаде табло „Копривщица - от земя и въздух ” от направените от нея снимки на архитектурните забележителности на този град.
Второ място в този раздел спечели Анна Кисова от 9 А клас с табло „Архитектурни забележителности на Европа”, а трето място - Васил Ковачев от 9 А клас за табло на тема „Градът на Апостола.”

Пожелаваме на нашите ученици да бъдат все така активни и да проявяват своите творчески заложби, да бъдат упорити, да не отстъпват пред трудностите и непрекъснато да учат и усъвършенстват себе си.