<< всички новини

Клуб „Творците“, клуб „Слово“ и „Бисерче вълшебно“ в ПГСА

Продължават заниманията на гимназистите от клуб „Творците“. Деветокласниците и осмокласниците вече сътвориха интересни предмети от различни материали, залагат на рециклирането и работят в приятелска атмосфера. Задачите пред участниците от клуб „Слово“ са свързани с родния език и литературата. Дванадесетокласниците ще повишат своите компетентности чрез прекрасния свят на книгата. Учениците от двата клуба имат разнообразни идеи, които ще се реализират до края на учебната година. Ще се ангажират с участие в конкурси. Предвидени са изненади и във връзка с юбилея на ПГСА, който ще бъде отбелязан през месец май. Ръководител на двата клуба е г-жа Любомира Петрова.

Учителката по български език и литература има предложение към учениците от гимназията, които са на възраст до 16 години. Във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността МОН е партньор на инициативата за избор на детска книга и връчване на годишната награда „Бисерче вълшебно“ за 2018 година, провеждана от Фондация „Детски книги“. Гимназистите могат да се включат в електронното гласуване за избор на детска книга в сайта www.biserche.com. Кампанията цели да насърчи развитието на функционалната грамотност сред подрастващите чрез подобряване на уменията им за четене с разбиране и развитие на интереса им към природните науки. Гласуването ще завърши на 15.04.2019 година. Закриването на кампанията и връчването на наградата „Бисерче вълшебно“ са в края на април 2019 година. Повече ще откриете тук: https://www.biserche.com/.

Г-жа Петрова информира, че през втория учебен срок е предвиден тест за деветокласниците от ПГСА, свързан с функционалната грамотност.