<< всички новини

Денят на търпението в ПГСА – гр. Пазарджик

В ПГСА се състояха разнообразни дейности, провокирани от Деня на търпението, който се отбелязва на 25 март, когато е и Благовещение. Членовете на Ученическото самоуправление отново бяха активни. Запознаха всички класове с любопитни подробности за този ден. Гимназистите отправиха своя призив за толерантност в общуването. Необходимо е да сме търпеливи към околните, да се разбираме с тях, да сме съпричастни. Умение е да се вслушваш в другите, да уважаваш мнението им, да цениш чуждия успех. Човешко е да подкрепиш – с думи или дела. Казват, че с търпение горчивото става сладко, че търпението е мехлем за всяка рана…
Иницииран бе литературен конкурс – „Търпението е знак на силните”. Отличени бяха стиховете на Ангел Йовчев от 8. а клас, на Леонардо Пуров и на Огнян Бечев от 8. б клас. Представителите на Ученическото самоуправление изработиха знак за Деня на търпението. Учениците направиха проучване и връчиха грамоти на най-търпеливите учител и ученик от училището. Това са г-жа Любомира Петрова– учител по български език и литература, и Даян Димитров - ученик от 12. г клас.

Подготвена бе богата програма. Свои танци представиха Ерин, Мария, Цвети и Мила. Включиха се и с изпълнение на „Вечеряй, Радо”. Съвременни песни изпълниха Йоана, Леонардо и Николай. Представители на танцовия състав към читалището в село Огняново впечатлиха с майсторството си присъстващите. Водещ на програмата беше Иванка Кестенова от 8. б клас.

Тържеството, подготвено от членовете на Ученическото самоуправление, завърши с хоро в двора на училището, в което се включиха учители и ученици. Гимназистите бяха подкрепени от инж. Недялка Енева – координатор по организиране и координиране на процеса на осигуряване на общата и допълнителната подкрепа за личностно развитие в ПГСА – гр. Пазарджик.