<< всички новини

С разнообразни прояви ученици и учители от ПГСА отбелязаха Световния ден на книгата и авторското право – 23 април

В периода 22 април – 25 април 2019 година г-жа Любомира Петрова и г-н Стоян Плачков – учители по български език и литература в ПГСА, ангажираха своите възпитаници с разнообразни прояви, свързани с 23 април – Световен ден на книгата и авторското право.

В часовете по български език и литература се постави акцент върху дейностите, развивани от Националния литературен музей.

Ученици посветиха част от свободното си време на гостуващата изложба на Националния литературен музей „В търсене на хармонията – разказ за жизнения и творчески път на писателя и учен Димитър Димов“. Тя е експонирана в къща музей „Константин Величков“ в Пазарджик.

Иван Костадинов от 11. в клас провокира съученици и учители с миниизложбата, представена в 301 кабинет. Портретите му на наши майстори на словото грабнаха всички. Единадесетокласникът е провокиран от г-н Стоян Плачков – негов учител по български език и литература.

Членовете на клуб „Творците“ създадоха интересни книгоразделители. От клуб „Слово“ подготвиха табло за книгата и четенето.

Латинка Шаркова и Нурфиз Комсийски от 8. а клас работиха успешно в екип и създадоха сами своя първи сценарий за училищен празник.

И нещо любопитно за финал... Строителни материали е труден предмет, но на пръв поглед. Изучаваният материал провокира много ученици от 9. а клас. Ангел Йовчев и Екатерина Димитрова създадоха дълги и завладяващи приказки, посветени на скучния уж бетон. Черновите на техните истории са много интересни. Можете да беседвате с Ангел и Екатерина, за да научите какво е необходимо, за да се създаде бетон. Гимназистите бяха насърчени от учителя си по предмета.

Светли великденски празници на всички, свързани с ПГСА!