<< всички новини

Ден на народните будители в ПГСА

С патриотична инициатива и тържество, посветени на Деня на народните будители, членовете на Ученическото самоуправление впечатлиха съучениците си и учителите от ПГСА. Гимназистите припомниха историята на празника и делата на родни борци за свобода, на талантливи творци, книжовници, дарители... По идея на инж. Недялка Енева – ръководител на УС, и на гимназисти част от интериора на ПГСА бе променена. Изкачвайки стъпалата от първия до втория етаж, ученици и учители ще могат да си припомнят видни личности и бележити дати от българската история.

В междучасията звучаха патриотични песни. Всички бяха поканени да се включат във факелното шествие на 01.11.2018 година, което ще се състои в града ни по повод празника.

На 01.11.2018 година от 10.30 часа в Пазарджик ще бъде открит паметник на Захари Стоянов. Партньорът на гимназията – сдружение „Тракия“, покани всички ученици и учители на откриването.

Инж. Петя Иванова – директор на училището, поздрави присъстващите и благодари за старанието на членовете на Ученическото самоуправление.

Поклон пред хората, повели българина към свободата, знанието, прогреса, към светлината! Поклон пред делото на будителите – хора на оръжието и на перото! На духа!...

Честит празник!