<< всички новини

Победителите в конкурса „Аз мога повече“

През април в ПГСА бе открито поредното издание на конкурса „Аз мога повече“, организиран от учителите по български език и литература. Учениците имаха възможност да се включат в разделите „Поезия и проза“, „Рисунка“ и „Фотография“. Тази година конкурсът бе посветен на 60-годишнината на ПГСА. Надсловът – „Любимо училище“, провокира творците от гимназията. Победителите в трите категории са ясни. За първи път от съществуването на конкурса се „роди в движение“ още един раздел – „Артинсталация“. Наградени има и в тази категория.

Категория „Поезия и проза“ Първо място: 1. Ангел Йовчев от 9. а клас 2. Анна Кисова от 9. а клас

Категория „Рисунка“ Първо място: Иван Костадинов от 11. в клас

Категория „Фотография“ Първо място: Василена Соколова от 8. а клас Второ място: Никола Марков от 8. а клас Трето място: Анна Кисова от 9. а клас

Категория „Артинсталация“ Първо място: 1. Катерина Коцева от 8. а клас 2. Ангел Колунчев от 8. а клас

С наградените творби е организирана изложба в ПГСА. В нея са включени и проекти на членовете на клуб „Творците“ – Христина Боснева, Николай Христосков, Ангел Йовчев, Антон Пашов, Латинка Шаркова, Никола Марков. Има дори рисунка от наш 6-годишен почитател – Тодор Попов – брат на осмокласничката Латинка Шаркова, която бе подготвила сладка изненада за празника – шоколадови бисквити с късметчета.

Г-н Стоян Плачков и г-жа Любомира Петрова благодарят на всички гимназисти за старанието!... На победителите – много успехи, здраве и усмивки!