<< всички новини

Много награди, сертификати и усмивки за абитуриентите от ПГСА – Пазарджик

5 май беше вълнуващ за зрелостниците от ПГСА – Пазарджик. Училищният двор събра учителите и учениците на гимназията, специални гости, родители. Класовете на г-н Георги Чифчиев, г-жа Красимира Вачева, г-жа Десислава Славчева, инж. Елена Гешева, г-н Илия Бързаков минаха с много настроение под цветната арка на зрелостниците.

Инж. Петя Иванова – директор на ПГСА, приветства сърдечно всички абитуриенти. Поздрави ги за успешното завършване на 12. клас. Пожела им да се справят достойно с предизвикателствата – ДЗИ и ДИ за СПК. Инж. Иванова подчерта, че гимназистите имат привилегия – ще получат не само диплома, но и свидетелство за професионална квалификация. Мнозина завършват със сертификати от партньорите от Португалия и Германия. Факт е, че възпитаниците на гимназията формират част от своето професионално портфолио още от ученическата скамейка. Директорът пожела на зрелостниците да са отговорни, добри хора, да продължат да се усъвършенстват.

Инж. Иванова имаше честта да поднесе плакети и грамоти от МОН за съдействието на учители и партньори на гимназията. Плакет и грамота за принос в професионалното образование получават арх. Кръстьо Танков – главен архитект на Община Пазарджик, арх. Теодора Кръстева от Община Пазарджик. Плакет за принос в професионалното образование получава ПГСА – Пазарджик. Грамоти за принос в професионалното образование са предвидени за всички учители, подготвили ученици за регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад строител”– г-н Илия Бързаков, инж. Илия Генов, г-н Петьо Вълков, инж. Цветка Василева, инж. Олга Хрисчева, инж. Светла Манолова, инж. Митка Димитрова. С грамоти са удостоени и всички учители, включили се в логистиката на регионалния кръг, проведен на 8. и 9. март в Пазарджик: инж. Недялка Енева, г-жа Златка Натова, инж. Таня Харалампиева, инж. Петя Иванова. За принос в професионалното образование грамота получават инж. Тодор Калоянов – председател на КИИП – ОК – Пазарджик, арх. Бойко Столинчев – председател на КАБ – РК – Пазарджик. Грамоти и плакети има за фирмите, участвали в комисиите за оценка на постиженията на учениците: г-жа Галя Цветанова от „Сухстрой” ЕООД, г-н Станислав Проданов от ПРОБИОТ-2017 ЕООД. Плакет получава фирма „Гарси” ООД, грамота – инж. Росалина Куртева, плакет е предвиден за БРОКС 2003 ООД, грамота – за инж. Маринела Савова, плакет – за ПРОТЕРИНЖЕНЕРИНГ – Велинград, грамота – за г-н Борис Терзиев, за г-жа Стоянка Пашова. Плакет получава КСБ – ОП – Пазарджик, грамота – инж. Любомир Келчев – председател на ОП на КСБ.

Гост днес беше инж. Евтим Янев – общински съветник и заместник-председател на ОП на КСБ. Главният архитект на Община Пазарджик – г-н Кръстьо Танков, също уважи празника на гимназистите. Той връчи наградата на сдружение „Тракия“ – Пазарджик, на трима ученици – Румяна Гарданска, Златомир Дилянов, Даян Димитров. Дванадесетокласниците получиха грамота и парична сума. Арх. Танков сподели, че за него е удоволствие да награди гимназистите с отличен успех и постижения, които са издигнали авторитета не само на ПГСА, а и на града. Не пропусна да спомене като положителен пример бивши възпитаници на гимназията, които сега имат своите професионални успехи – арх. Теодора Кръстева, арх. Тома Димитров, г-жа Елисавета Ганчева, арх. Валентин Проданов. Арх. Танков пожела кураж и късмет на зрелостниците, насърчи ги да са достойни хора и да преминават успешно през житейските предизвикателства.

Грамоти имаше за ученици с постижения в извънкласните и в извънучилищните дейности, за най-активните членове на Ученическото самоуправление. Наградени бяха и талантливите гимназисти, които бяха отличени в творческия конкурс „Аз мога повече”. Той традиционно се провежда в гимназията в навечерието на 24 май. Инж. Иванова връчи наградите, осигурени от издателство „Просвета” и семейство Игнатови, като покани всички присъстващи да се включат в шествието, посветено на Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура.

Румяна Гарданска и Цветелина Грозданова – ученички от 12. клас, благодариха на учителите от името на всички зрелостници. Посланието на осмокласника Васил Ковачев трогна абитуриентите.

Ежегодно в гимназията се връчва приз „Най-добра строителна фирма”. Тази година е отличена БРОКС 2003 ООД. Наградата „Най-добър родител” бе присъдена на г-жа Наска Александрова – майка на Александър Александров от 12. е клас, и на сем. Кирови – родители на Костадин Киров от 12. г клас.

Тържеството на абитуриентите завърши с връчването на знака на училището и българско хоро.