<< всички новини

Написаното остава. Пиши правилно

Признание и грамота получи Професионална гимназия по строителство и архитектура за най-добри диктовки на ученици в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно“!

По случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките традиционно организира кампанията на Института „Написаното остава. Пиши правилно!“.

За девета поредна година на 24 май (както и през целия месец май) малки и големи ученици направиха кратка диктовка – не само за да проверят знанията си за българския правопис и пунктуация, а и за да засвидетелстват почитта си към българската просвета и култура, към българските учители, учени, просветители и дейци на културата.

Нашите ученици за втора поредна година взеха участие в тази инициатива! Желаещи имаше от 8, 10 и 11 клас. Те, под ръководството и наставничеството на г-жа Яна Плачкова, писаха кратка диктовка от предварително изпратен звуков файл и станаха част от националната кампанията.

Най-добрите диктовки бяха отличени и получиха грамота от Институт за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките !
Поздравяваме всички ученици, които взеха участие в тази инициатива.

Вижте грамота