<< всички новини

В ПГСА ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА 2016-2017 ГОДИНА

В ПГСА официално бе открита новата учебна 2016-2017 година. На тържеството присъства г-н Кръстьо Танков – главен архитект на Община Пазарджик. Арх. Танков поздрави присъстващите и им пожела успешна година, добри резултати на ДЗИ, сили, търпение и реализирани мечти.
Директорът на ПГСА – град Пазарджик – инж. Петя Иванова, приветства учениците, учителите и гостите. Тя се обърна специално към новопостъпилите осмокласници и деветокласници, като ги увери, че са направили отличен избор. Допълни, че в ПГСА ще имат своевременна подкрепа, отлични условия за обучение и растеж. Инж. Иванова подчерта, че в гимназията ще могат да участват в разнообразни проекти, състезания и конкурси. Тя пожела повече енергия и успех на всички, свързани с училището, както и достойно представяне на ДЗИ на дванадесетокласниците.
Инж. Петя Иванова благодари на хората, организациите и институциите, които винаги са подкрепяли ПГСА – Пазарджик. Пожела здрава, успешна и спокойна година. Тя обяви поредния международен проект по ERAZYM+, спечелен от гимназията. През учебната 2016-2017 година с "Биохармония в архитектурата за устойчиво строителство" ще са ангажирани ученици от 11. и 12. клас /специалност „Строителство и архитектура" и специалност „Геодезия"/. Партнираща организация е „Брага Мобилити Оупън” - Брага, Португалия. Тя има доказан опит в организирането и провеждането на мобилности с цел практика на ученици на реални работни места. Мобилността ще се проведе в периода 26.03.2017 г. – 08.04.2017 г.
ПГСА получи поздравителни адреси от г-жа Гинче Караминова – областен управител на Пазарджик, от г-н Тодор Попов – кмет на Община Пазарджик, от подполковник Емил Колегов – началник на Военно окръжие Пазарджик, от проф. Боян Медникаров – началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, от доц. д-р Иван Марчевски – ректор на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, от проф. Галя Герчева – ректор на ВСУ „Черноризец Храбър”, от инж. Нина Дачева –директор на ПГ по МЗС – Септември.
Музикален поздрав отправи Елена Дончева от 10 „В“ клас. Сладкогласната ученичка се гордее с медал, спечелен във фолклорния фестивал, проведен през юли в местността „Св. св. Константин и Елена”. Съпровод на гъдулка – талантливата Иванка Паунова.
Тържеството, посветено на 15 септември, завърши с музика и емоционални срещи между учители, ученици и родители.