<< всички новини

14 февруари в ПГСА

14 февруари беше отбелязан в ПГСА – град Пазарджик. В междучасията звучаха любими песни за Деня на влюбените. В гимназията беше поставена червена кутия за валентинки. В нея бяха открити послания от много ученици. Милите думи достигнаха важните хора, за които бяха предвидени. Инициативите са на Ученическото самоуправление в ПГСА и на инж. Недялка Енева – координатор по организиране и координиране на процеса на осигуряване на общата и допълнителната подкрепа за личностно развитие в училището.

14 февруари е и ден, посветен на св. Трифон. Празнува се от лозарите, соколарите, градинарите и майсторите на вино. Празникът на св. Трифон Зарезан се отбелязва и в други страни. Денят е посветен на ритуалното зарязване на лозята.

На 14 февруари се отбелязва УСПЕНИЕТО НА СВЕТИ КИРИЛ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКИ. Учителите по български език и литература акцентираха в часовете си върху Кирило-Методиевото дело.

По традиция през голямото междучасие в петък ученици и учители се насладиха на народните танци и красивите български носии.

Благодарим отново на най-активните представители на УС: Мила, Мими, Пепи, Ани, Ерин, Ангел, Велислав!...